Stiați că?

Toți bebelușii se nasc cu ochi albaștri.

Stiați că?

Creierul uman folosește 10 watti pentru a gândi si 20% din cantitatea totală de oxigen pe care o inspirăm.

Stiați că?

Într-un an sunt 31,556,926 de secunde.

Stiați că?

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll llantysiliogogogoch este cea mai complicată denumire a unui oraș. Acesta se află în Țara Galilor.

Stiați că?

Suprafața totală a Rusiei o depășește și pe cea a planetei Pluto? Cele 17 milioane de kilometri pătrați aparţinând Rusie depășesc cele 16,65 milioane de kilometri pătrați ai micuței planete.

Stiați că?

Superluna se produce atunci când luna se află la perigeu, adică punctul de pe orbită sa cel mai aproape de Pământ. Cunoscută ca Superluna, Super Luna sau Super Luna Plină, această lună plină poate părea mai mare și mai strălucitoare decât o lună plină obișnuită

Stiați că?

Meduza Turritopsis Nutricula este singurul organism nemuritor de pe Pământ.

Stiați că?

Lipsa somnului ne face să vedem inamici peste tot în jurul nostru.

Stiați că?

Nimeni nu a reuşit vreodată să îmblânzească un elefant african.

Stiați că?

Laptele de hipopotam este roz, exact la milkshake-ul de căpşune

Stiați că?

România se află în topul primelor 10 ţări din Europa care au introdus automobilul în circulaţia rutieră

Stiați că?

De-a lungul vietii, omul se hraneste circa 4 ani si doarme in medie 25 de ani.

Stiați că?

Primul satelit din istoria spatiala a omenirii (lansat pe 4 octombrie 1957 de URSS) se numea Sputnik 1. A functionat 22 de zile pe o orbita elongata apropiindu-se la numai 215 kilometri de planeta si indepartandu-se la 939 de kilometri. In noiembrie, acelasi an, a urmat Sputnik 2 cu un pasager viu, catelusa Laika. Americanii au lansat primul satelit numit Explorer 1 in ianuarie 1958. Primul satelit meteo a ajuns in spatiu pe 1 aprilie 1960 si de atunci era spatiala a inceput. In prezent, mai multe tari construiesc si lanseaza sateliti, printre ele numarandu-se si Romania, prin mini-satelitul Goliat, constuit de studenti impreuna cu Agentia Spatiala Romana, Centrul de Stiinte Spatiale si Politehnica Bucuresti si lansat pe 13 februarie 2012 de Agentia Spatiala Europeana cu racheta Vega.

Stiați că?

Vaccinurile joacă un rol important în „educarea” sistemului imunitar? Acestea ajută sistemul imunitar să producă anticorpi împotriva unor invadatori străini, fără să infecteze organismul cu vreo boală. Așadar, pe viitor, când organismul se confruntă cu acea infecție, știe deja cum să lupte împotriva acesteia.

Stiați că?

Smalțul dinților este cea mai dură substanță din corp? Cu toate acestea, nu este recomandat să apelăm la dinți pentru a deschide anumite capace cu gura.

Stiați că?

Creierul conține miliarde de celule nervoase care trimit și primesc informații de la corp? Astfel, am putea spune, că acesta trimite și primește mai multe mesaje decât toate telefoanele din lume.

Stiați că?

Inițial, povestea Scufița Roșie era utilizată pentru a-i face pe copii să se teamă de animalele sălbatice periculoase din pădure? De atunci, oamenii au început să se teamă de lupi.

Stiați că?

Deși urșii polari au blana albă și pufoasă, aceștia au pielea neagră, cele mai mari mamifere de pe Pământ sunt elefanții, cangurii nu pot merge înapoi, iar fluturii miros cu picioarele lor.

Stiați că?

În visele noastre vedem fețe pe care deja le știm? Mintea noastră nu inventează alte chipuri. În vise apar doar persoane pe care le-am văzut cândva, însă dacă nu ne par cunoascute, este pentru că nu ni le mai amintim.

Stiați că?

Soarele are o vechime de peste 4.5 miliarde de ani? Formarea acestuia a început ca un nor de praf și gaz. Acum, Soarele este constituit din 74% hidrogen, 24% heliu și 2% alte gaze, precum oxigen, carbon, fier și neon. Temperatura de la suprafața Soarelui este de aproximativ 5500 grade Celsius, iar nucleul Soarelui măsoară o temperatuă de aproximativ 13.600.000 grade Celsius!

Stiați că?

Durerile de cap de la înghețată sau „înghețarea creierului” are loc de cele mai multe ori atunci când înghețata intră pentru prima oară în contact cu limba. Aceste dureri sunt rezultatul terminațiilor nervoase de pe cerul gurii care transmit creierului mesajul că are loc pierderea de căldură.

Stiați că?

Eliminand ciocolata nu duce neaparat la slabire, cele patru conditii care trebuie indeplinite pentru a reusi pierderea kilogramelor sunt: reducerea valorii calorice a alimentatiei, eliminarea senzatiei permanente de foame, renuntarea la alimentele nesanatoase si practicarea unei activitati fizice adaptate varstei si sanatatii.

Stiați că?

In 80 de ani de viata, inima unui om pompeaza aproximativ 201 240 000 litri de sange?

Stiați că?

Trenurile în Japonia sunt atât de aglomerate încât a fost angajat personal care se ocupă cu împingerea pasagerilor în interiorul acestora.

Stiați că?

Durata de întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciază valoarea timpului şi sunt foarte punctuali.

Stiați că?

Porumbeii sunt animale complexe şi extrem de inteligente. Sunt unele dintre puţinele specii de necuvântătoare care reuşesc să treacă testul oglinzii – testul recunoaşterii de sine.

Stiați că?

Corpul uman utilizeaza 300 de muschi, numai pentru a se mentine in echilibru, cand sta in picioare.

Stiați că?

Un melc poate sa doarma fara intrerupere timp de 3 ani si sa nu moara de foame