Stiați că?

Trenurile în Japonia sunt atât de aglomerate încât a fost angajat personal care se ocupă cu împingerea pasagerilor în interiorul acestora.

Stiați că?

Durata de întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciază valoarea timpului şi sunt foarte punctuali.

Stiați că?

Porumbeii sunt animale complexe şi extrem de inteligente. Sunt unele dintre puţinele specii de necuvântătoare care reuşesc să treacă testul oglinzii – testul recunoaşterii de sine.

Stiați că?

Corpul uman utilizeaza 300 de muschi, numai pentru a se mentine in echilibru, cand sta in picioare.

Stiați că?

Un melc poate sa doarma fara intrerupere timp de 3 ani si sa nu moara de foame

Stiați că?

Propozitia: “The quick brown fox jumps over the lazy dog” foloseste fiecare litera a alfabetului.

Stiați că?

TYPEWRITER este cel mai lung cuvant care poate fi scris folosind doar literele de pe un rand al tastaturii de calculator.

Stiați că?

Stranutul iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.

Stiați că?

Ursul Polar este cel mai mare animal de prada de pe uscat, avand si 700 kg (masculii), la o inaltime de 1.8 metri si 3 metri in lungime!(?)

Stiați că?

Suntem programati genetic sa traim 100 de ani. Alegerile nesanatoase si stilul de viata ne scurteaza insa foarte mult viata

Stiați că?

Până în secolul al XVI-a, bărbații nu purtau lenjerie intimă.

Stiați că?

Strugurii sunt pe locul 3 in topul celor mai cultivate fructe din lume, dupa banane si portocale

Stiați că?

Asa numitele gauri negre sunt invizibile. In ele nu exista timp sau spatiu, daca se patrunde intr-o gaura neagra, totul va fi turtit din parti si tras de ambele capete. In interiorul unei gauri negre, nimic nu supravietuieste, ci este sfaramat in mici particule atomice.

Stiați că?

Un trandafir alb asezat intr-un vas cu apa colorata isi va insusi culoarea apei? Apa va fi absorbita de tulpina si transmisa, mai departe, petalelor.

Stiați că?

Cainii pot localiza sursa unui sunet in 6 sutimi de secunda, folosindu-si urechile asemanatoare unui radar. Pentru caini nu e niciodata liniste, chiar in orele tarzii ale noptii, ei aud o multime de sunete si vibratii.

Stiați că?

La Polul Nord am avea nevoie de 5000-8000 cal/zi pentru a rezista temperaturilor scăzute

Stiați că?

Membrana fiecărei celule din organism este prevăzută cu molecule de vitamina E, gata să intervină în cazul unui atac oxidant.

Stiați că?

Primul "espressor" (aparat special de preparat cafea sub presiune) a fost introdus in 1822 de francezi, insa italienii au fost cei care l-au perfectionat si l-au facut cunoscut la scara larga.

Stiați că?

Vestitul laureat al Premiului Nobel, Albert Einstein, nu a vorbit pana la patru ani si nu a citit pana la sapte ani, ceea ce a facut ca profesorii si parintii lui sa creada ca era intarziat mental. Einstein a fost exmatriculat din scoala si i s-a refuzat admiterea la Scoala Politehnica din Zurich.

Stiați că?

Cea mai mare diferență de scor într-un meci de fotbal a fost de 149 – 0, în timpul partidei dintre AS Adema(Madagascar) și SO l'Emyrne(Madagascar) desfășurat pe data de 31 octombrie 2002.

Stiați că?

La oameni, senzaţia de sete începe să apară din clipa în care se pierde 1% din apa din organism. Pentru a aduce beneficii organismului, este recomandat ca apa pe care o bem să aibă o temperaură de aproximativ 5 grade

Stiați că?

Cheltuind bani pentru alții ai mai multe satisfacții decât cheltuind bani pentru tine însuți.

Stiați că?

Organismul uman conţine suficient fier pentru a face un cui de metal de 3 centimetri.

Stiați că?

Aproape toate automobilele de stradă Ferrari din anii 1950 până în prezent au fost desenate de Pininfarina. Singurul model Ferrari desenat de Bertone este 308GT4, lansat în 1973.

Stiați că?

Olandezii sunt cei mai înalți oameni din lume.

Stiați că?

Unele broaşte pot fi îngheţate până devin solide şi apoi dezgheţate, continuând să trăiască.

Stiați că?

Butonul „Like” de pe Facebook s-a numit, la început, „Awesome” ce se traduce (minunat).

Stiați că?

Primul apel la un telefon mobil a fost făcut în 1973 de către unul dintre inventatorii Motorola.