Mulți angajați care lucrează de acasă în această perioadă povestesc că sunt mai obosiți decât atunci când lucrau din birou. Cel mai greu le este să lucreze la distanță angajaților cu copii, pentru că și cei mici stau acasă.
Rezultatele unui studiu sociologic recent efectuat în cadrul a 90 de firme IT (tehnologia informației și comunicațiilor) arată că angajații din domeniu ce lucrează de acasă se plâng „de capacitate redusă de muncă, deoarece trebuie să îngrijească copii”.
Sondajul a fost efectuat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC). Același studiu mai arată că angajații din domeniu care în prezent lucrează la distanță mai sunt marcați și influențați negativ de „incertitudinea referitoare la ziua de mâine” și ”reducerea veniturilor clienților”. Unii dintre participanții la sondaj au menționat chiar „imposibilitatea de a lucra la distanță” – la domiciliu nu au condiții comparabile cu cele din sediul firmei.
Din cele relatate de oameni pe rețelele de socializare, înțelegem că sistemul psihic încordat în așteptarea știrilor despre noile cazuri de COVID-19 și îngrijorarea sunt doar factorii nevăzuți ce sporesc oboseala. Acestora li se adaugă anumite lucruri pe care oamenii trebuie să le facă prin gospodărie, dacă tot se află acasă.
În plus, drumul până la magazin seamănă acum cu o mică expediție: oamenii se echipează cu măști medicinale, mănuși de protecție, șervețele dezinfectante.
Cel mai greu le este să lucreze la distanță angajaților cu copii, pentru că și aceștia stau acasă.
Părinții sunt nevoiți să le gătească, să-i spele, să-i supravegheze atunci când se joacă sau studiază prin internet, să le organizeze și mici plimbări în aer liber.
Este greu să găsești în această perioadă o bonă, dar și riscant, spun unii.
sursa: https://sputnik.md