Se pare că tradițiile înfiorătoare aplicabile femeilor au loc doar în Evul Mediu, dar și în present, mai există locuri îndepărtate în lume, unde continuă aceste tradiții. În acest articol, am colectat 5 dintre cele mai înspăimântătoare obiceiuri etnice din întreaga lume, aplicabile exclusiv sexului slab.
Întinderea gâtului
Tribul Padaung din Myanmar este bine cunoscut turiștilor pentru ”femeia girafa”. De la vârsta de aproximativ cinci ani, spiralele de cupru sub formă de inele sunt purtate în jurul gâtului fiecărei fete - câte un inel pentru fiecare an de viață. Până la căsătorie, numărul de inele ajunge la 20-25 de bucăți, iar greutatea totală a acestor „bijuterii” este de 4-5 kg. Datorită unor astfel de decorațiuni, gâtul femeii este întins, făcând-o să arate ca o girafă.
Gâtul lung al padaung-urilor este considerat un simbol al frumuseții și bunăstării, astfel încât femeile poartă aceste inele pentru tot restul vieții. Este imposibil să îndepărtați inelele fără exerciții speciale - în timp, unii mușchi ai gâtului se atrofiază, iar absența inelelor poate provoca răni grave. În plus, femeile - „girafe” s-au transformat de mult într-un fel de marcă - turiști din toată lumea vin să le vadă.
Bandaj pentru picioare
Se crede că bandajul pentru picioare a apărut în China în secolul al X-lea, când unul dintre împărați a atras atenția asupra picioarelor grațioase ale concubinei sale, asemănătoare cu o semilună. Picioarele erau bine pansate, astfel încât degetele de la picioare „apăsau” literalmente în picior. În mod tradițional, procedura de bandaj începea de la vârsta de patru ani, când piciorul fetei nu era încă complet format. Piciorul- lotus lung de 7-7,5 cm a fost considerat ideal. După cum susțin unele surse, bandajul a fost „anulat” abia în 1949, iar în 1999 ultima pereche de pantofi- lotus a fost cusută la o fabrică de pantofi, care a fost transferată la un muzeu etnografic.
Centura de castitate
Prima mențiune oficială a unei centuri de castitate apare în secolul al XV-lea, în tratatul german „Bellifortis”, care descrie o centură grea de fier folosită de femeile din Florența. Există o versiune conform căreia acest dispozitiv a fost folosit inițial pentru a proteja femeile de viol.
Apogeul centurii de castitate a venit în epoca victoriană. Centurile înfiorătoare au devenit la modă: au fost folosite pentru a preveni încercările de adulter, au fost puse pe domnișoare și tineri pentru a interzice masturbarea și masturbarea. Utilizarea unor astfel de dispozitive a cauzat adesea inflamații și răniri grave. În ciuda faptului că această tradiție este un lucru din trecut, chiar și astăzi există ateliere care produc accesorii similare.
Hrănirea forțată
Leblouh este un ritual barbar răspândit în Nigeria și Mauritania. Esența sa constă în îngrășarea forțată a fetelor la o dimensiune imensă, astfel încât să se poată căsători cu succes. Hrănirea începe la vârsta de 5-6 ani. Cel mai adesea, fetele sunt îngrășate de o familie, iar părinții bogați își trimit fiicele în „tabere” speciale unde sunt impuse cu forța să mănânce alimente grase, bogate în calorii. Pentru refuzul de a mânca, fetele sunt bătute și obligate să mănânce. Cu o astfel de dietă, o fetiță de 15 ani poate cântări 90-100 kg, și aceasta nu este limita.
Istoria este bogată în ritualuri înfricoșătoare și tradiții ciudate. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt un lucru din trecut, deși, după cum putem vedea, unele dintre obiceiurile barbare și periculoase sunt practicate de unele popoare până în prezent.
Cicatricile împodobesc o femeie
În unele triburi africane, tradiția decorării corpului cu cicatrici este încă vie. Membrii tribului Ubangi acoperă pieptul, spatele și brațele cu cicatrici simetrice. Pangwe desenează un model pe corp cu funingine și apoi le taie cu un cuțit, după care rănile sunt frecate cu rășină arsă.
În tribul Surma din Etiopia, fetele de 12 ani sunt însemnate cu cicatrici la o ceremonie specială. Capacitatea de a suporta durerea în această ceremonie este considerată un semn de maturitate și disponibilitate de a deveni mamă.
Plăcuța din buze
Un alt obicei ciudat pentru noi este cel al tribului etiopian Mursi. Acolo, o placă specială numită dabi este introdusă în buza inferioară a femeilor. Mursi crede că cu cât este mai mare placa din buza fetei, cu atât este mai atractivă. Pe măsură ce fata îmbătrânește, placa crește în dimensiune. Diametrul final al unei astfel de plăci poate fi de până la 20 de centimetri. Uneori, pentru comoditatea purtării plăcii, trebuie scoși mai mulți dinți din față.
Pentru a mânca, femeile scot plăcuța, ceea ce face ca buza extinsă să cadă urât. Prin urmare, femeile mănâncă separat de restul tribului.
Pentru noi, o astfel de tradiție pare o nebunie completă, dar totuși are o bază istorică. Se crede că acetse plăcuțe au început să fie introduse în buzele fetelor pentru a le face mai puțin atractive pentru comercianții europeni de sclavi, care în principal răpeau femei frumoase. Acum, femeile merg la astfel de modificări pentru a atrage turiștii care vor să fie fotografiați cu frumuseți exotice.